Végül nem csalódtunk A hihetetlen család 2-ben!

Talán minden 90-es gyerek számára a legmeghatározóbb filmélmények a Disney Pixar filmek. Esetünkben sem volt ez másképp, hiszen 1995 és 2005 közt jöttek ki (megítélésem szerint) a legklasszabb mesék, és mi pont ebben az időszakban voltunk akkorák, hogy a moziban élvezhettük ezeket a történeteket. Nem is csoda, hogy az öcsémmel olyan nagyon vártuk A hihetetlen család 2. részét, melyre csaknem 14 évet kellett várnunk.

Igen, 20 felett is lehet élvezni egy ilyen történetet! Az első részt a mozi előtti este néztük meg újra, bemelegítésképpen. Azt is nagyon élveztük még így felnőtt fejjel is, és aztán másnap a második részt is gyermeki izgalommal néztük végig. Esküszöm, pozitívabb élményekkel távoztam a moziteremből, mint például legutóbb a Nagyításról, vagy a Hét nővérről (… na jó mondjuk utóbbi nagyon tetszett).

Bár bevallom, azért izgultam mielőtt elkezdődött a film, mert lelombozó lett volna, ha egy gagyi folytatás lett volna az egészből. Hiszen egész gyerekkoromban arra vártam, hogy kijöjjön ez a film, de csak nem jött ki, és végül le is tettem arról, hogy valaha lesz folytatás, hiszen folyton csak ígérgették. Aztán beültünk a moziterembe, és a film első 10 percében fény derült (VÉGRE!) arra, hogy hogyan győzték le az Aknakukacot. Mikor vége lett a jelenetnek, az öcsém odafordult hozzám a sötétben, és azt mondta: “14 évet vártam erre!”.

A filmről nem árulok el többet, nem fogok spoilerezni. Viszont azt elmondhatom, hogy végig fenntartotta az érdeklődést, egy perc sem telt el úgy, hogy unatkoztam volna. Márpedig ez nagy teljesítmény egy mesefilmnél, melyet elsősorban gyerekeknek szántak. Bár erről sem vagyok meggyőződve, mert bár nem kell olyan felnőtt poénokra számítani mint például a Shrek esetében, de simán élvezhető egy felnőtt ember számára is a tartalom. Például gyerekként nem igazán értettem, hogy mi volt a probléma Bob munkájával az első részben, a mozi előtt pedig tátott szájjal néztem végig az első film azon szakaszát, amikor erre fény derült, hiszen mostmár minden világos volt.

Egyébként akkor amikor mi voltunk a moziban (olyan este 8 körül) alig volt gyerek, szinte csak felnőttek: korunkbeliek és idősebbek lepték el a mozit, és tele volt a terem.

Mindenkinek ajánlom A hihetetlen család 2. részét!

Hozzászólás írása