Hitoktatás szeptembertől az iskolákban

2013. szeptemberétől új, kötelező tantárggyal bővül az állami általános iskolában tanuló 1. és az 5. osztályosok tanrendje. A kormány döntése folytán a szülők választhatnak, hogy gyermekük erkölcstanra fog járni, vagy helyette hitoktatásra szeretnék járatni. Azoknak akik nem nyilatkoznak, a gyermekük automatikusan az erkölcstanra fog beiratkozni. A rendelet nem érinti az egyházi iskolákat és a magániskolákat.

Erkölcstant azok a tanárok taníthatnak, akik elvégezték az erkölcstanra felkészítő képzést. Ezt nagy valószínűséggel az iskolaigazgatók úgy fogják megoldani, hogy az iskola egyik tanárát továbbképzésre küldik.

Iskolai hitoktatást az egyházak által delegált, felsőfokú vagy egyetemi szakirányú végzettséggel rendelkező személy tarthat. Hittan órák azokban az általános iskolákban fognak indulni, ahol a szülők közül elegen jelzik az igényt.

Információink szerint a nagyobb egyházak képviselői már felvették a kapcsolatot az általános iskolák többségével, hogy egyeztessenek velük a hitoktatás megszervezéséről.

Címke: ,

Hozzászólás írása