Tippek fúrógép és csavarozógép kiválasztásához

Az akkumulátoros fúró- és csavarozógép egyetlen háztartásból sem hiányozhat, de egy építőipari cégnél is nélkülözhetetlen. Ezért most adunk néhány tanácsot, hogy mire figyelj, ha a számodra legideálisabb gépet akarod megtalálni.

  1. Akkumulátor

Az akkumulátoros fúró- és csavarozógép kiválasztásánál az első, amit mérlegelnünk kell, hogy otthoni vagy ipari célra szeretnénk használni, hiszen meghatározza az akkumulátor típusát. A 4,8 V-ostól egészen a 36 V-osig találunk gépeket a teljesítmény igényének megfelelően. Az akkumulátor lehet Li-Ion, NiCd, Ni-MH. A Li-Ion akkumulátor fő előnye a súly-teljesítmény aránya. Tartósabb használatot biztosít, és 40%-kal könnyebb, mint a hasonló Ni-MH akkumulátor.

  1. Nyomaték

A nyomaték adja a gép erejét. Kijelenthetjük, hogy minél nagyobb a nyomaték, annál nehezebb feladatokat tud megoldani a fúró- és csavarozógépünk. A nyomatékot mindegyik akkus gépen tudjuk szabályozni egy gyűrű segítségével.

  1. Súly

Amennyiben napi szinten többször is használjuk a fúró- és csavarozógépet, nem elhanyagolható szempont a súlya. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a kapacitás és a nyomaték, a gép annál nehezebb. Szerencsére a legtöbb gyártó törekszik arra, hogy a lehető legkisebb súly mellé a legnagyobb erőt biztosítsa.

 

Összefoglalva azt javaslom, hogy mindig a munka nehézségéhez és gyakorisághoz válassz fúró- és csavarozógépet!

Hozzászólás írása