Tippek étkezőasztal vásárláshoz

Élhetünk kicsi vagy nagy lakásban, étkezőasztalra mindenképpen szükségünk van. Már csak az a kérdés, hogyan találjuk meg a legmegfelelőbbet! Hogy segítsünk, cikkünkben összegyűjtöttük, mire figyeljünk étkezőasztal vásárláskor.

Először térképezzük fel a rendelkezésre álló helyet! Ugyanis azzal mindenképpen számolni kell, hogy a kényelmes leüléshez és felálláshoz az asztal szélétől kb. 50 centiméter ráhagyásra van szükség, vagyis az asztal széléhez és hosszához adjunk hozzá egy métert. Ha kisebb a család, de a gyakori vendégfogadás miatt mégis szükséges a nagy asztal, akkor spórolhatunk némi helyet azzal, hogy az asztal rövidebb végét a falnak toljuk.

Nem csak az ízlésünk, hanem a szabad helyünk is meghatározza az asztal formáját. Kétségkívül a hagyományos, szögletes étkezőasztal terjedt el leginkább. Nagy előnye, hogy helyspórolás végett be lehet tolni a sarokba, a fal mellé. Amennyiben gyakran látunk vendégeket, a bővíthető, kihúzható asztalok között célszerű keresgélnünk. Ha szeretjük a kerek formákat és nagy szabad térrel gazdálkodunk, akkor a tér közepén nagyon elegáns tud lenni a kör vagy ovális formájú étkezőasztal. Ráadásul léteznek kinyitható kivitelben is, így ebben az esetben sincs probléma, ha vendégek érkeznek.

Ami az asztallapok anyagát illeti, egyre változatosabb a kínálat: a fa és üveg mellett népszerűek a márványból készült asztallapok is. Sőt, az asztallábak tekintetében is van választási lehetőségünk: a fa mellett egyre inkább teret hódít a fém.

Igaz a mondás, hogy az olcsóbb végül mindig drágább, ezért a minőségen ne spóroljunk! A gyenge minőségű anyagból készült étkezőasztalok hamarabb tönkre mennek.

Végül ajánlatos még egy szempontot figyelembe vennünk! Az étkezőasztal stílusa feltétlenül igazodjon lakásunk egészének stílusához, ellenkező esetben felbomlik a harmónia.

Hozzászólás írása