Sok mindenben segíthet a szótárgép egy utazás során.

A szótárgép modernizálása hozzásegíti a biztos nyelvtudással nem rendelkezőket ahhoz, hogy gondtalanul élvezzék az utazást: tapasztalatom szerint nem csak azoknak lehet szüksége egy megbízható szótárgépre, akik egyáltalán nem beszélnek legalább egy idegen nyelvet, hanem azoknak is, akik bár maguk részéről beszélnek mondjuk angolul, de a helyen, ahova ellátogatnak nem igen tudnak angolul.

Mi Olaszországban jártunk így, ahol az ember nem is feltételezné, hogy az emberek nem beszélnek angolul, pedig sajnos ez volt a helyzet. Szélsőséges esetben jó, ha van nálunk egy szótárgép, ami szóban is képes elmondani a fordított szöveget, így ha a beállított idegen nyelven megszólal az illető, a szótárgép pontos fordítást végez, és nem csak kiírja a célnyelven az eredményt, hanem hangzó formában fel is olvassa azt. Ez fordítva is végrehajtható.

A másik nagy előnye a fordítógépeknek, hogy rendelkezik olyan funkcióval, mely megmutatja, hogy hol van a legközelebbi nagykövetség, illetve segélyhívószámok is bele vannak táplálva. Emellett pedig internet nélkül működnek, azaz nem függünk a mobilinternettől.

Hozzászólás írása