Retro stílus, modern technológia

Manapság nagyon divatosnak számítanak a retro illetve vintage szavak és nyilván maguk a stílusok is. Emiatt egyre több konyhát rendeznek be az emberek retro stílusban gyártott, ámde modern technológiával rendelkező konyhai gépekre, mosógépekre, sütőkre.

A két stílus közt sokan nehezen tudnak különbséget tenni, bár egyes nézőpontok szerint a vintage abban különbözik a retrotól, hogy korhoz kötött, azaz az 1940-es évek előtti időszakra vonatkozik. Viszont ahogy a nem minden bogár rovar, de minden rovar bogár is helytálló, úgy egyesek szerint a vintage-retro kapcsolatára is igaz, hogy bár nem minden retro vintage, de minden vintage retro, hiszen a „retro” kifejezés a „retrospektív” szóból eredeztethető, mely „visszatekintést” jelent.

Tehát ha retro régies stílusú konyhát keresel, akkor elég, ha beírod a keresődbe, hogy retro konyha, ás máris számos lehetőség közül válogathatsz, melyek közt találsz majd vintage darabokat is.

Kicsit a stílus jellegzetességéről: a retro stílusban nagyon sok műanyagot találunk, ami ma már annyira nem divatos, azonban van még egy jellegzetes anyaga a retronak, ami nem más, mint a fém és króm. Egy szép retro stílusú beépíthető sütővel az egész konyhád hangulatát meghatározhatod.

Hozzászólás írása