Respirátor, ha már több maszkot kipróbált

A szomszédunkban nyáron lakásfelújítás zajlott, amiből akkora por keletkezett, hogy az összes lakásba bekerült belőle egy nagy adag. A festékeknek és a hígítónak annyira erős kipárolgása volt, hogy még nekem, a közvetlen szomszédnak is respirátorra lett szükségem.

A lakását felújító lakó BLS ZerO respirátort használta, és nekem is ezt ajánlotta. Az Elit Safety weboldalán kötöttem ki, ez ideális választás volt. Amit korábban viseltem, az mindent átengedett. Ebben viszont simán tudtam levegőt venni annak ellenére is, hogy egy spéci anyagú, különleges szűrőszeleppel ellátott respirátor a szereplő. A respirátor rendelkezik egy nanoszűrési technológiával, s emiatt nem engedi át a levegő nanoméretű részecskéit, a porszemeket, vegyszereket, kórokozókat. Irdatlan hőségben az ember sokat izzad, de a maszk nem lett nedves, mert az anyag struktúrája átengedte a nedvességet, így nem tapadt rá az arcunkra sem.

A respirátor anyaga tartalmaz egy védőréteget is, emiatt maga a maszk is por- és szennyeződésmentes marad. A szomszéd mesélte, hogy ő már sok maszkot kipróbált, de egyik sem bizonyult hatékonynak. Korábban más okból mi is kipróbáltunk másféle maszkokat. Volt, hogy az egyiknél könnyen ment a légzés, de nem szűrte sajnos kellően a port és a veszélyes anyagokat, ez gyakran váltott ki fejfájást. De olyan is akadt, ahol épp fordítva volt, megvédett ugyan a káros anyagoktól, viszont a légzés biztosítása meglehetősen csekély maradt. Ez a maszk kiállta ezeket a próbákat, az egyszerű levegővétel, valamint kiváló egészségvédő hatás garantált, a speciális kialakításának és anyagára tekintettel.

Hozzászólás írása