Rakott kelkáposzta
Van néhány tradicionális hazai étel, ami nem csak finom, de egészséges is. ezek közé tartozik a rakott kelkáposzta is. A kelkáposzta, bár idehaza ismert zöldségféle, sajnos kiszorulóban van az ételeink közül, pedig kifejezetten egészséges, és sok vitamint és nyomelemet tartalmaz. Használjuk akár rakott kelkáposztához, akár kelkáposzta fÅ‘zelékhez! Lássuk hogyan kell elkészÃteni!
ElÅ‘ször egy kis fej vöröshagymát kockázzunk apróra, majd olajon, vagy zsÃron pirÃtsuk üvegesre. Ha kész adjunk hozzá egy kis pirospaprikát, sót, végül 50dkg darál sertéscombot. Ügyeljünk rá, hogy a paprika ne égjen oda!
Ezt követően főzzünk meg 20 dkg rizst. Ha puha zárjuk el, és fedjük le, hogy kifakadjon, majd szűrjük le a rizst.
Ezzel egy idÅ‘ben a kelkáposztát tisztÃtsuk meg, majd rakjuk vÃzbe fÅ‘ni. Ha már puha daraboljuk fel, miután a torzsáját eltávolÃtottuk.
Ha minden készen van, akkor vegyünk elÅ‘ egy tepsit, vajazzuk ki és rétegenként helyezzük el a káposztát, a rizst, majd a húst. A végén vastagon tejföllel kenjük meg, Ãzlés szerint akár sajtot is reszelhetünk rá. Rakjuk tepsibe és ha már kezd barnulni a teteje készen is van az isteni rakott kelkáposzta Jó étvágyat kÃvánunk hozzá!
Ha Ãzlett érdemes kipróbálni a többi rakott ételünket, vagy a kelkáposztás ételeket, mint a kelkáposzta fÅ‘zelék, vagy a frankfurti leves. Az interneten keresgélve még sok érdekes és Ãzletes kelkáposztás receptre bukkanhatunk.