Rakott kelkáposzta

Van néhány tradicionális hazai étel, ami nem csak finom, de egészséges is. ezek közé tartozik a rakott kelkáposzta is. A kelkáposzta, bár idehaza ismert zöldségféle, sajnos kiszorulóban van az ételeink közül, pedig kifejezetten egészséges, és sok vitamint és nyomelemet tartalmaz. Használjuk akár rakott kelkáposztához, akár kelkáposzta főzelékhez! Lássuk hogyan kell elkészíteni!

Először egy kis fej vöröshagymát kockázzunk apróra, majd olajon, vagy zsíron pirítsuk üvegesre. Ha kész adjunk hozzá egy kis pirospaprikát, sót, végül  50dkg darál sertéscombot. Ügyeljünk rá, hogy a paprika ne égjen oda!

Ezt követően főzzünk meg 20 dkg rizst. Ha puha zárjuk el, és fedjük le, hogy kifakadjon, majd szűrjük le a rizst.

Ezzel egy időben a kelkáposztát tisztítsuk meg, majd rakjuk vízbe főni. Ha már puha daraboljuk fel, miután a torzsáját eltávolítottuk.

Ha minden készen van, akkor vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk ki és rétegenként helyezzük el a káposztát, a rizst, majd a húst. A végén vastagon tejföllel kenjük meg, ízlés szerint akár sajtot is reszelhetünk rá. Rakjuk tepsibe és ha már kezd barnulni a teteje készen is van az isteni rakott kelkáposzta Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha ízlett érdemes kipróbálni a többi rakott ételünket, vagy a kelkáposztás ételeket, mint a kelkáposzta főzelék, vagy a frankfurti leves. Az interneten keresgélve még sok érdekes és ízletes kelkáposztás receptre bukkanhatunk.

Hozzászólás írása