Parkolás Budapesten

Albérlet bérlésnél nem árt érdeklődni nem csak a havi bérleti díj és a rezsi, valamint azon felüli költségekről, hanem autóval rendelkezőknek a parkolás körülményeivel sem árt előre megismerkedni, főleg a nagyvárosokban, így Budapesten is.
A fővárosokban nagyon sok utca, tér szélén a nem felügyelt parkoló helyek is fizetősek. Vannak városok, ahol a parkoló jegyet, a közeli boltban lehet vásárolni, de vannak helyiségek, mint például Budapest, ahol automatából, amiket kb. 100 méterenként helyezek el az útmentén. A parkolás díja mindenhol szintén változik. Amennyire közelebb vagyunk a város nevezetes pontjaihoz, központjához, annyival drágább árra kell számítanunk óránként.
A belvárosban lakók számára, akiknek nincs az ingatlanhoz tartozó parkolási lehetőség, ott a ház körüli utcákban kell körülnézni, van-e ingyenes parkoló. Egy albérlet Budapest belvárosában ezért lehet, hogy sokak számára inkább elutasítandó, mert nem szeretik, ha egy autónak való helyért kell körözni perceken, akár órákon át.
A fizető helyekért az önkormányzatoknál lehet havi pár ezer forintért “bérletet” vásárolni autónk számára. A zsúfolt kerületekben, viszont sajnos ez sem jelenti, hogy könnyedén lesz parkoló helyünk.

Hozzászólás írása