Milyen táblás kerítéshez illő kapuk vannak a piacon?

A táblás kerítéseknek lényegében két fajtája van, ebből a kettőből pedig sokféle variáns gyártható le a tulajdonosok igénye szerint lakossági felhasználásra. Van úgynevezett 2D kerítés, mely olyan fémhálót jelent, melyben vannak hajlítások, de mindössze egy hálót helyeznek a kerítéstartó keretek közé.

Van 3D variáns is, ahol több hálót hegesztenek össze hasonló hajlításokkal, ez valamivel masszívabb. Többféle hálósűrűség és színtípus válaszható a táblás kerítések közül, a végső megjelenésük pedig egy visszafogott, modern kerítés, mely tökéletesen illik a modern lakások stílusához.

Egy ilyen kerítéshez ugyanolyan stílusú ajtó illik, ez pedig lehetséges, ugyanis a táblás kerítéssel megegyező ajtók gyárthatóak, bejárati kapuk, kétszárnyú és egyszárnyas kivitelben, úszókapuként is. A hagyományos ajtók és az úszókapu esetében is beilleszthető a kapu vázába az a kerítéselem, amit a kerítésnél használtunk.

Az úszókapu lényege, hogy nem befelé nyílik az ajtó, hanem elcsúsztatható a kerítés irányába. Ez a megoldás különösen a kocsibeállók esetében ideális. Azért érdemes ezt az információt külön kiemelni, mert a táblás kerítések kapcsán fel szokott merülni kérdésként, hogy vajon egy kocsibeálló megvalósítható-e náluk. Igen, ha az úszókapu mellett döntünk.

Természetesen a többi variáns ugyanolyan esztétikus és modern. A tűzihorganyzott, porfestett bejárati kapu például valamivel eltér a sima táblás kapuktól, mivel nem egyszerű dróthálóból áll ez esetben a kapu, hanem masszívabb hajlított fémelemekből.

Hozzászólás írása