Milyen praktikus ajándékot vegyek a nagyapámnak?

Nagypapám, azaz  Papi egy 80 felett járó idős úr, akit már meglehetősen nehéz megajándékozni. Papi ugyanis nem szeret már nagyon már semmit se: nem szeret csinosan öltözni, és neki épp jó az a pár régi póló, amije van neki. Nem szeret inni se, bár ez dicséretes! Nem szeret már utazni, nem szeret a kertben pihenni, egyszóval igen kevés olyan dolog van, amit szeret, és amit szeret, az már mind megvan neki. Egy dolog azonban hiányzott az életéből, és őszinte leszek: nem gondoltam, hogy ezt a tárgyat az egészség-, és szépségápolás címszó alatt fogom megtalálni: egy sétabot! 

86 évesen már azért nehezen jár Papi, és kicsit aggódtunk is miatta, hiszen nem mindig tudjuk megoldani, hogy elmenjünk hozzá, és segítsünk neki a bevásárlásban. Egyedül viszont nem túl biztonságos már neki, pláne, hogy ha nincs mibe kapaszkodnia. Ezért vettünk neki végül szülinapjára egy összecsukható, elemmel működő, világító sétabotot, mellyel most már jóval biztonságosabban tud száguldozni az utakon, maga után húzva a kiskocsit.

Személy szerint úgy hiszem, hogy egy ilyen eszköz rendkívül nagy segítség lehet egy olyan idős, egyedülálló embernek, mint amilyen a nagyapám. Ráadásul az ilyen jellegű sétabotok már nem csak hagyományos “bot” formában kaphatóak, hanem többlábas verzióban is, szóval az idős embernek még nagyobb támasza lehet az ilyen eszköz.

 

Hozzászólás írása