Mik azok az okos játékok?

Még életemben nem hallottam olyanról, hogy “okos játék”, pedig már van ilyen kategória, és végülis nem annyira különleges mint amilyennek gondoltam. 

Elsőre azt gondolná az ember, hogy valami okos telefon jellegű dologra kell gondolni, amit kifejezetten gyerekeknek fejlesztettek ki (s bár van ilyen is), de az úgynevezett okos játék elsősorban távirányítós, önműködő darabokat takar. Többnyire.

Bár meglepődtem, mikor világító drónokat is találtam a kínálatban.

Igazi okos játék kategóriába szerintem mondjuk inkább azok a játék, gyerekjáték termékek tartoznak, melyek segítik a gyerekeket abban, hogy valamely készségüket fejleszthessék. Ide tartoznak azok a társasjátékok, melyek segítik őket a logikai készségük fejlesztésében,  vagy a különféle puzzle -ök, melyek  ma már nem csak a hagyományos 2D-s verzióban kaphatóak, hanem 3D-s makettek is felépíthetőek belőlük, többségében híres építmények húzhatóak fel egyszerűen otthon. Ha már 3D, úgy hiszem, hogy az építő játékok egyes fajtái, például a Geomag, vagy a Lego rendkívüli módon fejleszti a tárlátását egy gyereknek.

Hozzászólás írása