Miből áll egy pályázatfigyelő cég feladata?

Gondolt már arra, hogy kihasználja a pályázatok kínálta anyagi lehetőségeket? Hazánk vállalkozásai sokszor nincsenek egyszerű helyzetben, és a jogi, gazdasági, adózási követelményeknek való megfelelés mellett tulajdonképpen ingyen pénznek számítanak az uniós forrásból érkező összegek. Garancia azonban korántsem biztos, hogy van arra, valóban akkor és olyan támogatásban részesülhetünk, amikor és milyenre aktuálisan szükség lenne. A helyzetet azonban jelentősen megkönnyíthetik a pályázatfigyelő cégek, melyek akár ingyenes szolgáltatásokkal is állnak rendelkezésre.

De vajon miben is merül ki egy pályázatfigyelő cég tevékenysége? Melyek azok a területek, amelyeken segítséget tud nyújtani? Miért érdemes az ilyen szolgáltató mellett letenni a voksot? Cikkünkben hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.

Legyen szó bármilyen beruházási döntésről is, többféle lehetőség kínálkozik a vállalkozók számára a finanszírozásra. Természetesen a legtöbben igyekeznek a kedvező ajánlatokat, így például a pályázatokat kihasználni. Annak érdekében azonban, hogy a kis-és középvállalkozások az uniós támogatásban valóban részesülhessenek is, első körben tudomást kell szerezniük az aktuális lehetőségekről. A pályázatfigyelés azonban nem elegendő, ugyanis a pályázatírás, mint tevékenység, szintén megköveteli a szakértelmet. A pályázatfigyelő cég közreműködésével mind formailag, mind tartalmilag, szakmailag és nyelvileg is olyan végeredmény születhet, amely megállja a helyét a kívánt körülmények között, és plusz pénzhez juttathatja a vállalkozást.

A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy sokkal nagyobb eséllyel indulnak azok a cégek a források megpályázásában, amelyek szakértő pályázatírót alkalmaznak. A szaktudás a területen nélkülözhetetlen, ezért a profi cégek jogi, pénzügyi szakemberekkel dolgoznak együtt, de a közgazdasági területen otthonosan mozgók éppen úgy nélkülözhetetlenek, mint azok, akik komplex tudásukkal támogatják meg a pályázatírás folyamatát. A forrascentrum.hu weboldalon többet tudhat meg a pályázatfigyelő cégek munkájáról. A megfelelő profik mellett döntve a projekt elejétől a végéig szakmai háttérszelet kaphat, melynek köszönhetően a pályázati pénzek saját zsebében landolhatnak. A pályázatfigyelő cég munkájára fordított összeg semmiképpen sem kidobott pénz, sokkal inkább olyan befektetés a jövőre nézve, mely garantáltan sokszorosan megtérül az elnyert pályázati összeggel.

Hozzászólás írása