Mi az a VPS szerver, és kiknek ajánljuk?

A VPS szerver egy szolgáltatási forma, melyet ma már minden komolyabb szerver farmon igénybe tudnak venni a tárhely bérlők. No de kiknek is van szüksége tárhely bérlésre? A tárhely bérlés egy olyan személyeknek, és cégeknek lehet hatalmas segítség, akiknek egy számítógép tárhelyénél nagyobb adatmennyiséget kell folyamatosan elérhető helyen tárolnia / tárolniuk. Viszont sokan nem rendelkeznek akkora nagy adatmennyiséggel, hogy egy egész nagytárhelyű szerverre lenne szükségük – számukra találták ki a VPS-t.

A VPS tárhely bérlés egy rendkívül nagy segítség ezeknek az embereknek, hiszen ez esetben nem egy teljes szervert kell hogy kibéreljenek, elég, ha annak egy részét bérlik csak ki: ez a VPS, avagy Virtual Private Server.

Felmerülhet a kérdés, hogy azon túl, hogy nem használnánk ki egy teljes szerver kapacitásait, még miért érdemes a vásárlás helyett a bérlés mellett döntenünk. Sokan azért nem szeretnek bérleményekbe fektetni, hiszen így elvész a pénzük. Ez azonban nem igen lehetséges egy VPS típusú szerver bérlés alkalmával, hiszen egy nagyméretű fizikai szerver megvásárlása akár milliós nagyságrendekre is rúghat, ami kellemetlen, pláne, ha mellette még karban is kell tartani a gépet, és mindennek a tetejében csak a töredékét használjuk fel.

Hozzászólás írása