Különböző szőnyeg típusok méret szerint

Számos szőnyeg típus létezik, melyekkel érdemes alapjaiban tisztában lenni, amikor a vásárlást tervezzük. Jelenleg a kis-és középméretű szőnyegeket térképezzük kicsit fel, hova is valók és mire alkalmasak. Természetesen, a választott szőnyeg méretünket mindig a terek és a szobák méretéhez fogjuk szabni, hiszen adott térbe kell, hogy harmonizált megjelenést nyújtson.

Ahogy nem szokás egy gigantikus méretű vázába mini levendulát, vagy kis mezei virágokat, gyöngyvirágokat tenni, úgy nem szokás egy nagy tér közepére mini szőnyeget sem tenni. Mindenhova a megfelelő méretet! A kis-és középméretűek családjába tartoznak így a gyerekszőnyegek, a fürdőszobaszőnyegek, és minden más kisméretű kiszerelés, különösebb megnevezés nélkül.

Amikor például egy fotelen ülve, csak a lábunk alá szeretnénk egyet, ahhoz nem kell nagyobb kivitelezés, elég egy kis lábtartó méretű is, ha kisebb szobáról beszélünk, vagy nagyobb térben egy elkülönített helyről. Az ágyak mellé is megfelelnek ezek a méretek. Gyerekszobába sokszor az ágy köré helyezik ezeket, ez lehet egészen kicsi, a szoba méretétől függően, de lehet egy közepes méretű is, talán ez a legáltalánosabb.

A babaszobában is a közepes méret szokott a legáltalánosabb választás lenni, de tényleg sok múlik a szoba méretein, a berendezési tárgyak által elfoglalt helyen, és a középen fennmaradó helyen. Ezek a méretek azért is praktikusak, mert sokkal könnyebb kirázni, kiporolni, és takarítani őket. Amikor egy helyiség adottsága nem követelik meg a nagyobb méretet, akkor érdemes ezek mellett maradni. A szonyegtextil.hu oldalán méret szerint kereshetünk rá a kínálatra, így könnyebben szűrhetünk rá a kis-és középméretű darabokra.

Hozzászólás írása