Hogyan készülnek a perzsa szőnyegek?

A perzsa szőnyegek egyre népszerűbbek hazánkban is, ráadásul az etno stílus térhódítása révén világszerte közkedveltté váltak. Az etno-ban ugyanis nagy hangsúlyt kapnak a népies stílusú elemek, a színes, bohós tárgyak. A legnagyobb felületen, leggyorsabban szőnyegekkel tudjuk elérni az etno hatást. Viszont a perzsa országokban a kultúra részei ezek a szőnyegek, az emberek úgymond „rajtuk élnek”, komolyan, mivel nincsenek nagy számban ülőbútoraik, sőt, ágyaik sincsenek.

Ezeket a nagyméretű szőnyegeket, melyekkel az egész otthont beborítják, kézzel szövik. A legtöbb helyen maradnak a hagyományos elkészítési módnál, ezek szebbek is, és értékesebbek is, mint a gépi szövött termékek. Azonban a nálunk, Európában kapható perzsa szőnyegek közt már találhatunk ilyet is, olyat is, sőt kevertet is.

Ma Magyarországon a perzsa szőnyeg kínálat egyre gazdagabb, egyre több helyen, akár webshopokban is beszerezhetjük ezeket a különleges darabokat, legyen szó teljesen kézzel készült, kevert, vagy épp gépi szövésűről.

Hozzászólás írása