Fuvarozó cég alapítása

Azért gondolkodtam azon, hogy a közeljövőben cégalapítás és ehhez kapcsolódó székhelyszolgáltatás mellett fogom letenni a voksomat, mert kicsit fantáziátlannak éreztem az autószerelői állásomat. Nem azért, mert nem szerettem, csak egyszerűen nem éreztem, hogy fejlődőképes lennék benne. Továbbra is szerettem azonban a gépjárműveket, de ezentúl nem szerelni szeretnék egész nap, hanem vezetni. Mivel azonban úton leszek, így kell Kecskemét városban egy székhelyszolgáltatás, ahol átveszik a leveleimet.

Kecskemét környékén korábban nem volt egy ténylegesen megbízható fuvarozó cég, akik rövid időn belül, akár fél órán belül is megbízhatók nagyobb csomagok kiszállításával, így elhatároztam pár társammal, hogy fuvarozó céget alapítunk. A csapatunk először csak rokonokból állt, én csináltam az öcsémmel és az unokaöcsémmel a munkát. Rövidesen, egyre nőtt a megbízások száma, s már-már nem tudtuk elvégezni a munkát. Akkor döntöttünk úgy, hogy felveszünk egy külsős alkalmazottat.

Azóta eltelt 25 év, a kezdőcsapat pedig tíz új taggal bővült. Mára már mi vagyunk Kecskemét legnagyobb fuvarozó vállalata.  Úgy gondolom, hogy számomra azért volt ilyen egyszerű a cégalapítás, mert a feleségem könyvelőként tudott támogatni a gazdasági háttérismereteivel. Valószínűleg gondban lettem volna, ha kezdő vállalkozóként mindenféle gazdasági- és jogi ismeret nélkül vágtam volna bele ebbe.

Hozzászólás írása