Folytatódik a parkfelújítás a Városligetben

Idén elsősorban kisrekonstrukciókkal folytatódott a Városliget felújítási programja, melynek célja, hogy 2018-ra teljesen megújuljon a park.

A Városliget zöldfelületeinek újjáélesztése folyamatosan zajlik, a Főkert szakemberei többek között aszfaltozást, burkolatpótlást, lépcsőjavítást végeztek, bővítették a játszóteret és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat, illetve a vízlevegőztető rendszert is – tájékoztatta az MTI-t a Városliget Zrt., emlékeztetve: a Liget Budapest projekt megrendelésére a Főkert 2014 óta végez különböző felújítási munkálatokat a parkban.
Az idei kisrekonstrukciók a Városliget legfrekventáltabb részein történtek meg. 560 négyzetméteren javították a burkolatok minőségét, emellett a Széchenyi Fürdő környezetében további 250 négyzetméteren megszüntették a balesetveszélyes burkolatot. Az eredeti hangulatot megőrizve helyreállították a csónakázótó rézsűjében elhelyezkedő, töredezett lépcsőket is.
A közlemény szerint a Városligeti-tó egész évben feltöltött részében egy szökőkút, valamint egy úszó levegőztető rendszer kapott helyet, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a víz minőségére. A kulturált kutyasétáltatás lehetőségének megteremtése céljából negyven új kutyapiszok-gyűjtőt helyeztek ki.
Az Iskolások Játszótere 1996-ban épült, akkoriban minőségileg megfelelő játszóeszközökkel, melyek egy része azonban már nincs a helyén, és a meglévők is elhasználódott képet mutattak – emlékeztet a Városliget Zrt, hozzátéve: a több elemből álló játszóelem-sor mellé kihelyeztek focikapukat és ülőbútorokat is.
A kisrekonstrukciós munkálatok 2016-ban is folytatódnak, figyelembe véve a különböző fórumokon felmerülő lakossági és civil igényeket is. A Liget Budapest projekt fő célja, hogy 2018-ra teljes egészében megújítsa a Városligetet, ennek részeként hamarosan kiírják a park felújítására vonatkozó pályázatot – közölte a Városliget Zrt.

 

Hozzászólás írása