Bemutató óvodásoknak a Budapest Bábszínházban

A népszerű német író-illusztrátor, Janosch történeteiből született darabot csütörtökön Kistigris és Kismackó címmel mutatja be a BUdapesti Bábszínház.

A Budapest Bábszínház felkérésére a történeteket Kolozsi Angéla fűzte össze úgy, hogy azokból óvodások és szüleik számára is kalandos és tanulságos előadás szülessen.
Janosch, a német nyelvterület egyik legeredetibb író-illusztrátora. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ír, széles műfaji skálán, amelyen a színdarabok és a regények is elférnek. 150 kötete jelent meg, munkáit több mint harminc nyelvre fordították le, több báb- és rajzfilm készült belőlük.
Első gyerekkönyve 1960-ban jelent meg. Kistigris és Kismackó 1978-ban jelent meg , a kötet magyarul Irány Panama! címmel ismert. A közönségsiker mellett szakmai elismerést is aratott a történet, többek között a Német Gyerekkönyvdíjjal tüntették ki.
A sorozatból a Kincsvadászat, a Halló, itt Kistigris!, a Kismackó Mentőszolgálat, a Szevasz, Kismalac! és a Szülinapi buli Magyarországon a Móra Kiadónál jelent meg, ezekben a mesékben a szerző jórészt gyerekkori kalandjait idézi fel.

 

Hozzászólás írása