Az Együtt-PM visszaállítaná a korábbi tankönyvellátási rendszert

Az Együtt-PM bírálja a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-t (Kello), véleménye szerint az a szervezet alkalmatlan a rá bízott feladat elvégzésére, így fel kell azt számolni és vissza kell állítani az évekig jól működő tankönyvellátási rendszert.

Szabó Szabolcs, az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának tagja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a pártszövetség választ vár az Emberi Erőforrások Minisztériumától, valamint a Belügyminisztériumtól arra, miért kell közmunkásokat bevonni a tankönyvek kiszállításába, ha arra a Kello és a Posta között szerződés van érvényben.
Az ellenzéki politikus a közleményében azokra a sajtóhírekre utalt, amelyek szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), a Kello, a Magyar Posta és a megyei rendőrkapitányságok együtt sem képesek megoldani azt, hogy iskolakezdésre minden magyarországi iskolás megkapja a tankönyveit. Így ebbe a folyamatba most bevonják a közmunkásokat is.
Szabó Szabolcs felidézte: néhány hete már felhívták a figyelmet arra, hogy várhatóan idén sem érkeznek meg időben a tankönyvek. Közlése szerint a pártszövetség az oktatást nemzetstratégiai kérdésnek tekinti, amellyel nem lehet így bánni. Az államnak kötelessége, hogy minden iskolás időben megkapja minden tankönyvét – fűzte hozzá.

 

Hozzászólás írása