A Vintage stílus

A vintage szó a magyarban a régies, kopottas, klasszikus, régebbi, retro jelentést hordozza.

A stílus valóban egy fajta kopottas, régies stílus. Alapvető színei a fehér, a sötét barna, kék, fekete. Mindenféle tárgyban felfedezhető a régi kor egyik jellemzője. Lényegében, ami a régiségbolt küllemét is jellemzi.

Egy márkás óra szaküzlet kirakatában egy vintage stílusú óra általában római számokkal, vagy nagyon letisztult betűtípusú számokkal van ellátva. Jellemző rá a bőr szíj, és a réz, vagy mattos fém keret. Ha belegondolunk, egy ilyet többször láthatunk egy régiségbolt kirakatában is.

A nagyi lakásában is találhatunk egy-egy olyan bútordarabot, ami egy az egyben a vintage irányzatát juttatja eszünkbe. Egy antik felvásárlás során a kereskedők éppen ezért is látnak benne sok lehetőséget, mert tudják, hogy a fiatalok között is kezd népszerű lenni a régies, kopottas, esetleg kissé felújított berendezési tárgyak. A bútorok terén sokszor lehet, hogy kicsit valami nem tetszik egy régi, használt, kopott szekrényen, de valami viszont mégis ellenállhatatlan. Olyakor első körben megpróbálkozhatunk saját magunk is egy pácoláson, kisebb csavarozásokon, ami bizony sokat segíthet egy széteső félben levő bútoron. Ha mégsem nyeri el tetszésünket, keressünk egy antik felvásárlással foglalkozó személyt, aki eljuttatja olyanhoz, aki még többet képes lesz kihozni a régiségből.

Hozzászólás írása