A munkaerő-kölcsönzés előnyei

A munkaerő-kölcsönzés mind a munkavállaló, mind a közvetítést igénybe vevő cég számára többfajta előnnyel jár. Természetesen a munkaerő-kölcsönzést végző cég számára is, hiszen nem folytatná ezt a tevékenységet, ha nem származna belőle profit a számára.

A munkavállaló számára elérhető a közvetítő cég folyamatos támogatása, informálása, egészen az új munkahelye megtalálásáig. Ugyanis sokszor az ilyen munkák alkalmi jellegűek, általában maximum fél évig tartanak, ezért nem egy hosszútávú elhelyezésről van ilyenkor szó. További előny, hogy a munkavállaló a közvetítő céget bármikor felkeresheti munkaügyi kérdéseivel, olyan esetekben is, amikor a kölcsönbe vevő céget erről nem szeretné tájékoztatni.

Amennyiben vitás ügy alakulna ki a munkavállaló és a kölcsönbe vevő cég között, a munkaerő-kölcsönző cég segíti a munkaügyi kapcsolattartást és a vitarendezést egyaránt. Kicsit úgy is működik tehát, mint egy munkaügyi ügyvéd. A kölcsönbe vevő cégek számára a munkaerő-kölcsönzés úgy működik, mint egy HR osztály. Azoknak a cégeknek, amelyeknek például nincs külön HR osztálya, kifejezetten jó választás egy ilyen közvetítő cég megbízása a munkaerő beszerzésével.

Adminisztratívan is ők végzik helyettük a HR osztályra jellemző feladatok meghatározó részét, így előnyös megbízni őket. Maga a toborzás is a közvetítő cég feladata, mivel megfelelő adatbázissal rendelkeznek ehhez és erre specializálódtak, ezért tapasztaltan és piaci ismerettel tudják ezt elvégezni. A munkaerő-kölcsönzés kiváló megoldást nyújt olyan esetekben is, amikor csak szezonálisan van szükség munkavállalók szerzésére, akár hosszabb betegség, akár gyerekvállalás miatt kell helyettesíteni egy meglévő munkatársat.

Természetesen, ha beválik az adott munkavállaló, akkor hosszútávra is felveheti őt a cég saját állományába. Ilyen módon ugródeszkaként is működhet a közvetítés általi munkavállalás. A biztoskesz.hu oldalán számos ilyen lehetőséggel találkozhatnak a munkakeresők, érdemes olyan lehetőséget választani, ami akár hosszútávon is motiváló lehet az elhelyezkedésre.

Hozzászólás írása