A mikrohullámú sütő használata rontja az ételek minőségét?
Egy idÅ‘ben a mikrohullámú sütÅ‘rÅ‘l keringtek hÃrek, miszerint nem egészséges az ételeket abban újramelegÃteni. Az emberek többsége továbbra is megoszlik a téma körül, mégis valamennyi háztartás részévé vált az eszköz. A tévhit, elÅ‘ny és hátrány között néha nehéz eligazodni, ezért összegyűjtöttünk pár tényt, ami tisztázza ezeket.
A leghÃresebb tévhit, hogy nem egészséges a mikrohullámú sütÅ‘ használata, mert sugárzásának tesszük ki magunkat, ez azonban hazugság. Az eszköz a felmelegÃtés során valóban mikrohullámokat használ, de ez azonnal megszűnik, amint befejezi a programot. Az pedig teljes sületlenség, hogy radioaktÃv sugárzást bocsát ki a mikró.
A szintén tévhit, hogy az ételek elvesztik a bennük lévÅ‘ tápanyagokat, azonban, ez csak akkor válik igazzá, amikor helytelenül használjuk a mikrohullámú sütÅ‘t, például, túl sokáig hagyjuk bent az ételt, de ez igaz azokra az ételekre is, amiket túl sok ideig fÅ‘zünk. A mikrohullámú sütÅ‘ megkönnyÃti a mindennapokat, gyorsÃtja a készételek elÅ‘készÃtését. Energiát spórolhatunk meg a használatával, sÅ‘t, nem kell hozzáadott olajat használnunk a felmelegÃtés során.
A mikrohullámú sütÅ‘ veszélyei, tulajdonképpen, nem is az ételekre gyakorolt hatásaiban rejlik, hanem az eszköz helytelen használatában. A forró, kicsapódó gÅ‘z vagy tányér égési sérüléseket okozhatnak, mÃg ha olyan dolgot tesz bele az ember, amit nem kellene, az akár robbanásokat is okozhat. Ezért kiemelten fontos, hogy eszközeinket a célnak megfelelÅ‘en, biztonságosan használjuk.