A kínai császárfák tökéletes tulajdonságú hibridje.

A kínai hibrid császárfa a faiparban egy főnyeremény: mely könnyű, vízzáró tulajdonsággal bír és csomómentes anyaga van, kemény fafajtának számít, és 4-5 évenként vágható. Ebből fakadóan bútorfának, fűrészárunak és építkezési anyagnak is tökéletes!

A Császárfa (latin nevén Paulownia). Legelőnyösebb tulajdonsága, hogy extrém gyorsan növekedik, ami alatt konkrétan azt értjük, hogy nem egészen egy évtized alatt, pontosan 8 év alatt 10-20 méterre is megnő a növény. Mivel két különféle kínai fafajtából keresztezték, ezért streril, nem szaporodik önmagától, azonban rendelkezik a két ősfa minden pozitív tulajdonságával. 

Gyors növekedése mellett koronája terebélyes, dekoratív, így előszeretettel ültetik kertekbe is, vagy éppen parkokba és arborétumokba. Tehát ha nem faanyagként, hanem kizárólag esztétikai célokra, árnyékosításra használnánk, akkor is tökéletes választás. Emellett nem igen hajlamos fertőzések elkapására. 

Őshazájában Kínában kérgéből, virágjából, sőt még leveléből is lehet gyógyszert készítettek az őseiből, természetesen ennek a fának is minden részéből előállíthatóak különféle gyógyszerek. 

Hozzászólás írása