3 ok ami miatt nem tudsz elaludni

Egy rossz éjszaka rányomhatja a bélyegét az egész napunkra, íme 3 dolog ami okozhatja, hogy nem tudod éjszaka megfelelően kipihenni magad.

1)Még pörög az agyad?

Amikor lefekszel akkor is azon gondolkodsz mit felejtettél el megcsinálni? Vajon jött e céges email? Holnap ezt és ezt kell csinálnod? Tarts az ágyad mellett egy füzetet és egy tollat és ha valami eszedbe jut az éjszaka folyamán egyből írd le, így gondolati szinten nem kell vele többet foglalkoznod koncentrálhatsz az alvásra mégsem fogod elfelejteni hisz leírtad.

2) Nem megfelelő matrac/ágy

Ősrégi a matracod? Az ágyad recseg? Ez a két dolog pedig alapvetően befolyásolja az alvásod minőségét. Szánj időt rá, hogy megtaláld a neked megfelelő matracot ami tökéletesen illeszkedik hozzád és amin az éjszaka eltöltött idő valóban pihenés lehet. A jó matrac fél siker.

3) Mobiladdal/táblagépeddel/laptopoddal alszol

Mielőtt lefekszel még végig pörgeted a céges e-maitokat a gépeden? Aztán miután lekapcsoltad a lámpát még a facebookot bújod a telefonodon? Lefekvés előtt nagyjából fél órával már inkább ne használd ezeket a készülékeket ugyanis a fényük akadályozza a Melatonin termelést.  Talán még azt is érdemes megfontolnod, hogy beszerezz egy klasszikus vekkert így az ébresztés miatt sem lesz a közeledben a telefon akár ki is kapcsolhatod éjszakára.

Hozzászólás írása