Szárnycsapkodós játéktermi akció: A Super Fowlst igazi kihívást kínál a retró szerelmeseinek

A felületes szemlélődő számára a Super Fowlst egyszerű kis árkádjátéknak tűnhet, de ha egy picit mélyebbre ásol, meglátod majd, hogy valójában elképesztően pontos metaforája az emberi létnek. (Várj egy kicsit, a végére meg fogod érteni!)

A címben szereplő Fowlst egy apró csirke, aki – ki tudja, miért – megtanult repülni. A feladatod, hogy átsegítsd a halálos ellenségekkel, veszedelmes csapdákkal és olykor gigászi főgonoszokkal teli, véletlenszerűen generált pályákon. Tényleg olyan, mint az élet, nem igaz?

A játék eddig elég hasonlónak tűnik közkedvelt elődjéhez, a Fowlsthoz. Ahogy az a „Super” jelzőből viszont sejthető, a folytatás az eredeti játék szuperszintre vitt változata. A pályák nagyobbak, a grafika részletesebben kidolgozott, és új ellenségekkel is összefuthatsz. Például Two-Doggal, aki igazából – hm – két kutya.
A Super Fowlstban egy halálos, repülő csirkével vagy, aki szárnycsapásaival képes miszlikbe aprítani ellenfeleit. Tényleg.

Az utad során gyűjtött érméket fejlesztésekre költheted – megtanulhatsz például tojásokat vagy rakétákat lőni. Noha a Super Fowlst nem könnyű játék – nem egyszer és nem kétszer fogsz elbukni benne –, a fejlesztéseknek köszönhetően minden alkalommal, amikor visszatérsz az arénába, hatékonyabb eszközöket vethetsz be ellenfeleiddel szemben.

A bukás elkerülhetetlen ugyan ebben a játékban, de ha megvan benned a kellő akaraterő és elszántság, tuti a végére jutsz. Éppen olyan, mint a való élet. Néhány extra tojással meg rakétával kiegészítve.

Hozzászólás írása